Πόσο θα μου κοστίσει το νέο μου αυτοκίνητο τα πρώτα 5 χρόνια κατοχής του; Πόσο θα πληρώσω για το service; Πόσο για την ασφάλιση; Πόσο για το καύσιμο; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντάμε παρουσιάζοντάς σας πόσο θα σας κοστίσουν για τα επόμενα 5 χρόνια κατοχής τους τα 10 δημοφιλέστερα μικρά μοντέλα της αγοράς.

Το κόστος της αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου δεν είναι το μοναδικό που θα απαιτηθεί να δαπανήσει ο νέος του ιδιοκτήτης, αφού είναι πολύ σημαντικό να λάβει υπόψιν του και το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει και στα χρόνια κατοχής του αυτοκινήτου.

Εμείς, θέλοντας να δούμε πόσο θα κοστίσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη του τα πρώτα 5 χρόνια κατοχής του κάναμε τη δική μας έρευνα, η οποία βασίστηκε πάνω στην δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων της χώρας μας, αυτή των μικρών.

Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε τα Top 10 σε πωλήσεις μικρά μοντέλα της αγοράς και στη συνέχεια, βασισμένοι στις πιο δημοφιλείς βενζινοκίνητες εκδόσεις τους, ψάξαμε, βρήκαμε και υπολογίσαμε το πόσο θα κοστίσει τελικά το κάθε ένα από αυτά στον ιδιοκτήτη του για την πρώτη 5ετία που θα το έχει στα χέρια του.

Στο τελικό ποσόν συμπεριλάβαμε το κόστος (με εργασία και ΦΠΑ) των service του αυτοκινήτου στην πρώτη 5ετία (υπολογίζουμε 4 service, αφού το πρώτο γίνεται αφού συμπληρωθεί το πρώτο έτος), το κόστος από την κατανάλωση (για 15.000 km το χρόνο και με βάση τις εργοστασιακές τιμές), το κόστος των τελών κυκλοφορίας, αλλά και το κόστος της ασφάλισης (βασικό πακέτο κάλυψης για κάτοικο Αθηνών, χωρίς προηγούμενα ατυχήματα, με δίπλωμα άνω των 10 ετών).

Πήγη: www.newsauto.gr